Google оновив свою політику, щоб дозволити розробникам додатків інтегрувати цифрові активи, такі як NFT, у свої ігри через Google Play. Про це заявив менеджер із продуктів компанії Джозеф Міллс, пише TechCrunch.

Додатки повинні бути «прозорими для користувачів щодо токенізованих цифрових активів», а розробники не зможуть «просувати або прикрашати будь-який потенційний заробіток від ігрової або торгової діяльності».

Додатки, які не відповідають політиці Google Play щодо азартних ігор, ігор та конкурсів на реальні гроші або не відповідають кваліфікаційним вимогам, також не можуть приймати гроші за шанси виграти активи, включаючи NFT.

«Це включає в себе, але не обмежується пропозицією механізмів отримання випадкових предметів на основі блокчейну за покупку, таку як «лутбокси», – сказав Джозеф Міллс.

Ці обмеження потенційно можуть запобігти обману новачків ринку NFT, які вважають, що купівля цих токенізованих активів може призвести до величезних прибутків – часто використовуваної маркетингової тактики для деяких проєктів у цій сфері.

Зміни також дозволять додаткам та іграм в Google Play переосмислити «традиційні ігри з користувацьким контентом, щоб підвищити лояльність користувачів за допомогою унікальних винагород NFT».

Поки Google оновлює свою політику, один з інших великих магазинів додатків, Apple, залишається незмінним. Загалом, Apple зайняла обережну позицію щодо екосистеми цифрових активів, встановивши додаткові збори за продаж NFT.