Компанія Volkswagen оприлюднила детальну інформацію про новинку Volkswagen Passat серії В9 та показала зображення автомобіля в камуфляжній плівці.

Найголовніше – новий Volkswagen Passat буде пропонуватись лише у кузові «універсал», адже роль седана буде займати електромобіль Volkswagen ID.7, який показали ще навесні. Крім того, новинка істотно додасть у габаритах: довжина сягне 4,92-метрової позначки (+14 см до нинішньої моделі), а колісна база зросте до 2,84 метра.

Автомобіль Volkswagen Passat буде побудовано на платформі MQB Evo: він отримає оновлену незалежну підвіску DCC Pro, передній або повний привод, бензинові TSI та дизельні TDI двигуни – все на вибір покупців. Проте чи не найцікавішою особливістю стане поява одразу двох варіантів PHEV-гібридів: на 204 або на 272 к.с. потужності та зі збільшеним акумулятором (близько 20 кВт⋅год.) – його має вистачити на 120 км пробігу в електричному режимі.

Також істотно змінений салон. Перед водієм – пласка цифрова панель приладів з 10,25-дюймовим дисплеєм та кермо зі звичними не сенсорними кнопками. До речі, зауважте: важіль перемикання DSG перетворився на джойстик, який встановлено під кермом. А по центру передньої панелі – буде встановлено 12,9- або навіть 15-дюймовий дисплей, нижче якого розміщені дефлектори вентиляції.

Збільшення колісної бази обіцяє пропорційне збільшення простору для ніг задніх пасажирів. А збільшення загальної довжини обіцяє збільшення об’єму багажника: 690 л в стандартному положенні або 1 920 л при складених задніх сидіннях.

Повноцінний дебют нового Volkswagen Passat відбудеться вже восени – тоді й побачимо загальний дизайн новинки. Старт виробництва та продажів заплановано на початок 2024 року.