Baldur’s Gate 3 вийде на ПК на місяць раніше, ніж планувалося

Larian Studios вирішила випустити Baldur’s Gate 3 на ПК на місяць раніше, ніж планувалося. Причина – небажання конкурувати з двома іншими AAA RPG, що виходять у вересні – Starfield (6 вересня 2023 р.) та Cyberpunk 2077: Phantom Liberty (26 вересня 2023 р.).

Тож нові дати релізу довгоочікуваного Baldur’s Gate 3 – 3 серпня 2023 р. на ПК та 6 вересня 2023 р. на PlayStation 5. Раніше на обох платформах гра мала вийти 31 серпня 2023 р. Цікаво, що про версію для Xbox Series X/S, яка начебто все ще в планах, поки що нічого не чутно.

На додаток до анонсу Larian Studios нагадала деякі статистичні дані, які дозволяють осягнути масштабність Baldur’s Gate 3.

Сценарій Baldur’s Gate 3 містить понад 2 мільйони слів, це утричі більше, ніж у всіх трьох книгах «Володар перснів» разом. У грі понад 170 годин роликів та відеовставок, що вдвічі більше, ніж тривалість усього серіалу «Гра престолів».

Гравцю доступно 7 заздалегідь створених героїв, кожен з яких – зі своєю історією, характером, бажаннями та цілями. Крім того, можна створити і кастомного персонажа, обираючи одну з 11 ігрових рас та 31 підрас з різними типами тіла та з 12 класів й 46 підкласів. У Baldur’s Gate 3 понад 600 заклинань і вмінь!

Нагадаємо, на ПК Baldur’s Gate 3 вийде у Steam та GOG. На консолях поки що лише на PlayStation 5.

Версія Baldur’s Gate 3, що вийшла у Дочасному доступі Steam, вже досягнула продажів у 2 млн копій і має дуже схвальні відгуки гравців.