Sega придбає Rovio – розробника Angry Birds – за 706 млн євро

Японська холдингова компанія Sega Sammy Holdings (утворена в результаті злиття Sega та Sammy Corporation у 2004 р.) заявила, що планує придбати фінського розробника мобільних ігор Rovio Entertainment Oyj, відомого головним чином завдяки франшизі Angry Birds, за €706 млн ($775 млн).

Вперше відомості про придбання Rovio з’явилися ще у січні. Тоді нею зацікавилася ізраїльська компанія Playtika, яка запропонувала €750 млн, проте перемовини між компаніями закінчилися нічим минулого місяця. При цьому Rovio підтвердила, що вона все ще веде переговори з іншими сторонами.

Пропозиція Sega Sammy на 63,1% більша за вартість акцій Rovio 19 січня (останній день торгів до того, як з’явилася інформація щодо можливого придбання компанії) і на 19% більша за їхню вартість у минулу п’ятницю, 14 квітня.

На фоні анонсу акції фінського розробника злетіли на 18,8%, тоді як акції Sega Sammy, навпаки, впали на 4,2%. Засновник Kantan Games (незалежна консалтингова компанія, що спеціалізується на японському ігровому ринку) Серкан Тото прокоментував це так: “Angry Birds — всесвітньо відомий бренд, але пік його популярності вже в минулому. Думаю, що інвестори (в Sega Sammy) розчаровані таким використанням 700 млн євро”.