З’явилися перші якісні рендери Samsung Galaxy S23 FE

Спрощені версії флагманських смартфонів є одними з найцікавіших пропозицій на ринку, адже часто можуть запропонувати чимало цікавих можливостей та актуальний дизайн найкращих пристроїв, й при цьому вартують відчутно менше за топові гаджети виробників. Й хоча Samsung пропустив таку модель минулого року, на цей раз Galaxy S23 FE (Fan Edition) все ж очікує повернення на полиці магазинів.

Інсайдер Стів Хеммерстоффер (OnLeaks) на сторінках сайту Smartprix продемонстрував перші якісні рендери цьогорічної моделі Galaxy S23 FE. Без жодних сюрпризів, смартфон повторює дизайн Samsung Galaxy S23, облишивши рамку довкола виступів об’єктивів камер й залишаючи мінімалістичною задню частину корпуса. Що не дивно, адже навіть дешевші лінійки почали значно швидше адаптувати зовнішність до прикладу флагманів.

Попереду буде плаский дисплей з діагоналлю 6,4 дюйма. Це буде AMOLED-матриця з частотою оновлення зображення у 120 Гц. Традиційно, їй дістанеться маленький виріз для фронтальної камери у верхній центральній частині. Також під склом буде розміщено сканер відбитків пальців.

Очікується, що розміри такої моделі складатимуть 158×76,3×8,2 мм, що є трохи більшим за попередника, й більшим за найменший серед флагманів Galaxy S23 (в якого також менший дисплей — 6,1 дюйма).

Щодо інших характеристик, чутки поки що різняться. Смартфон може отримати попередню версію топового процесора Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, або ж матиме чип власного виробництва Samsung Exynos 2200 (хоча поточні флагмани на цей раз обійшлися виключно версіями від Qualcomm). Разом з цим смартфон матиме 6/8 ГБ оперативної пам’яті та 128/256 ГБ в накопичувачі. Ємність акумулятора складатиме 4 500 мА•год, а потужність швидкого заряджання становитиме 25 Вт. 

Інсайдери також кажуть, що покращення торкнеться й основного ширококутного сенсора, який перейде від Samsung Galaxy S23 (роздільна здатність — 50 МП, що значно більше за 12 МП у попереднього Galaxy S21 FE).

Дати анонсу Samsung Galaxy S23 FE все ще немає, але інсайдери припускають, що модель може показатися разом з презентацією оновлених складаних смартфонів Galaxy Fold5 та Galaxy Flip5 вже 26 липня.