В мережі вже досить давно ходять чутки, що Samsung цього року може представити нові версії своїх складаних смартфонів дещо раніше за звичний графік. Ми вже звикли, що компанія проводить презентацію Fold і Flip наприкінці серпня, та цього року захід має відбутися у липні.

Повідомляють, що Galaxy Unpacked пройде 26 липня. Презентація відбудеться в Сеулі, хоча попередні івенти проходили в Барселоні, Нью-Йорку та Сан-Франциско. Очікується, що Galaxy Fold5 і Flip5 надійдуть у продаж 11 серпня.

Galaxy Fold5 та Flip5 представлять 26 липня

Таке зміщення графіків може бути пов’язаним з низькими продажами напівпровідникових схем, які значно вплинули на прибутки Samsung. Тому, щоб зменшити ефект від зниження продажів мікросхем, компанія намагатиметься випустити складані смартфони нового покоління раніше, тим самим збільшивши дохід у третьому кварталі 2023 року.

Щодо Galaxy Fold5 і Flip5, одним з головних вдосконалень має стати новий краплеподібний механізм згинання, який зробить складку на екрані менш помітною та дозволить смартфонам складатися без зазору. Обидва пристрої збережуть рейтинг вологозахисту IPX7 і отримають чипсети Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy.