Стримінговий сервіс Netflix оголосив, що канадські користувачі більше не матимуть доступу до найдешевшого рівня підписки на потокове мовлення, який не включає рекламу. Про це пише Gizmodo.

Після скасування тарифу Basic користувачі, які звикли платити 9,99 канадських доларів на місяць, тепер змушені або перейти на тариф із рекламою за 5,99 канадських доларів, або платити 16,49 канадських доларів на місяць за тарифний план Standard. Цей рівень пропонує одночасну трансляцію на двох пристроях і деякі інші покращення якості відео.

Стримінговий сервіс запровадив ці зміни непомітно. Компанія підтвердила, що поки вони стосуються лише канадських користувачів Netflix. Втім враховуючи, що компанія часто поступово розповсюджує зміни у своєму сервісі поступово, починаючи з окремих країн, цілком можливо, що нововведення торкнеться і Європи, де базовий тариф коштує 9,99 євро.

Netflix запровадив тариф із рекламою наприкінці минулого року. Спершу вважалося, що він був одним із найменш популярних на платформі. Але на початку 2023 року тариф набув певної популярності, принаймні згідно з внутрішніми даними Netflix.

Нагадаємо, що в травні Netflix прояснив умови спільного користування акаунтів для глядачів у США. Нові умови також діятимуть у Великій Британії.