Стримінговий сервіс Netflix прояснив умови спільного користування акаунтів для глядачів у США. Про це пише The Verge.

Власники тарифного плану Netflix Standard вартістю $15,49 на місяць зможуть додати одного додаткового користувача. За додаткову плату $7,99 щомісяця він матиме змогу користуватися сервісом поза межами власника акаунта. Кожен, хто платить за пакет Netflix Premium із потоковою передачею в 4K, має можливість додати до двох додаткових членів, але кожен із них все одно «коштуватиме» ще $7,99.

США – не єдина країна, де компанія запроваджує нові правила для цих пакетів. Приміром, у Великій Британії за додаткові слоти Netflix стягуватиме щомісяця 4,99 фунта стерлінгів.

А от передплатники двох найдешевших тарифних планів Netflix (Basic чи Standard з рекламою, які коштують $9,99 і $6,99 на місяць відповідно) взагалі не матимуть можливості додавати додаткових користувачів до свого акаунта.

Абоненти Netflix у США, які користуються сервісом за межами своєї родини, отримають електронного листа про політику компанії щодо спільного використання паролів, починаючи з вівторка.

Згідно з новими правилами, «додаткові члени» матимуть власний пароль і профіль, оплачений особою, яка запросила їх приєднатися. Облікові записи додаткових членів також матимуть свої обмеження. Вони повинні бути активовані в тій самій країні, вони можуть переглядати або завантажувати контент лише на одному пристрої за раз, і вони не можуть створювати додаткові профілі або входити в систему як діти.

«Ми використовуємо таку інформацію, як IP-адреси, ідентифікатори пристроїв та активність акаунта, щоб визначити, чи є пристрій, який увійшов до вашого акаунта, частиною вашої сім’ї Netflix. Ми не збираємо дані GPS для визначення точного фізичного місцезнаходження ваших пристроїв. Якщо Netflix Household ще не створено, ми автоматично створимо його для вас на основі IP-адреси, ідентифікаторів пристроїв та активності акаунта», – пояснили в Netflix.

Раніше повідомлялося, що Netflix у другому кварталі 2023 року почне розгортати план спільного використання, зокрема в США, щоб перетворити позичальників чужих паролів на підписників, які приноситимуть дохід. За словами співголови правління американського провайдера медійних послуг Грега Пітерса, відповідна програма дебютуватиме в переважній більшості країн, де Netflix пропонує свої послуги. Вартість платного спільного використання залежатиме від ринку.