Однією з ключових особливостей iPhone 14 та торішніх моделей Apple Watch стала функція Crash Detection. Вона має виявляти потрапляння власника пристрою в ДТП та автоматично сповіщати екстрені служби про подію, якщо людина не може цього зробити самостійно. Іноді функція працює некоректно, хибно визначаючи ДТП, наприклад, на атракціонах в парках розваг. На цей раз така ж проблема сталася на музичному фестивалі.

Під час щорічного заходу Bonnaroo Music Festival в місті Манчестер штату Теннессі на цей раз зафіксували збільшення хибних викликів служби 911 у п’ять разів. Фестиваль зібрав понад 80 тисяч людей, що й без цього збільшує навантаження на служби швидкого реагування, а хибні виклики лише погіршують ситуацію в такому випадку.

Директор Центру зв’язків 911 округу Скотт ЛеДюк пояснив, що хибні виклики були спровоковані пристроями Apple, власники яких просто розважалися на фестивалі. В результаті службам швидкого реагування довелося зв’язатися з Apple щодо ситуації, що склалася, й компанія навіть запропонувала відправити на допомогу своїх інженерів, які на місці мали б допомогти розібратися з проблемою. Але розвʼязати ситуацію вдалося телефоном.

Також місцева поліція закликала відвідувачів відключити Crash Detection на час перебування на фестивалі, що зменшило кількість хибних викликів «на 40-60 відсотків». ЛеДюк окремо зауважив, що попри збільшення викликів, службам швидкого реагування вдалося відповісти на кожний з них та надати допомогу там, де її дійсно потребували.

Це далеко не перша історія, в якій актуальні моделі iPhone та Apple Watch разом з функцією Crash Detection створюють проблеми хибними викликами. Але трапляються й інші випадки, коли система дійсно допомагає в екстрених ситуаціях. Скоріше за все ситуація на кшталт Bonnaroo не стане останньою, але згодом подібні випадки все ж мають «відкалібрувати».