Попри те, що система Crash Detection в смартгодинниках Apple Watch іноді хибно спрацьовує, є приклади, коли ця функція дійсно рятує життя. Один з таких трапився днями у Німеччині.

13 лютого о 02:13 за місцевим часом служби порятунку зафіксували сигнал від Apple Watch, який повідомив про дорожньо-транспортну пригоду на шосе B20 неподалік Штайнаха, що приблизно за 140 кілометрів від Мюнхена.

За попередніми даними, водій з’їхав з дороги перед з’їздом на автостраду А3. Він проїхав крізь смугу зелених насаджень та по землі. Зрештою автомобіль застряг у кущах приблизно за 20 метрів від проїжджої частини. Як повідомляється, машина так глибоко застрягла, що її було не розпізнати з дороги.

Однак годинник Apple Watch, який був на руці одного з пасажирів, скерував поліцію, пожежну бригаду та швидку допомогу прямо до місця події. Рятувальники організували безпечний спуск та надали допомогу пасажирам. Автомобілю завдано збитків на $5 500. Його, очевидно, довелося евакуювати з місця події.

Це далеко не перший випадок, коли система Crash Detection приходить на допомогу. Так, нехай вона поки що не ідеально працює, але свою функцію виконує, тож можемо говорити про реальну користь подібних систем у сучасних гаджетах.