Федеральна торгова комісія США в судовому порядку намагається тимчасово заблокувати угоду між Microsoft та Activision Blizzard. Про це пише CNBC.

Комісія подала заяву на тимчасовий судовий наказ та попередню судову заборону на угоду до її кінцевого терміну – 18 липня. Регулятор повідомив, що попередня судова заборона необхідна, оскільки компанії можуть завершити злиття в будь-який час.

У комісії побоюються, що якщо Microsoft дозволять купити Activision, то Microsoft отримає можливість «утримувати або погіршувати» ігрові продукти Activision за рахунок ціни, якості ігор, досвіду роботи з пропозиціями конкурентів або «повністю утримувати контент від конкурентів».

Іншими словами, торгова комісія занепокоєна тим, що Microsoft може заборонити запуск популярних ігор із бібліотеки Activision Blizzard на інших ігрових консолях, наприклад, тих, що продає компанія Sony. Або вона може стягувати більшу плату за ігри, які виходять на інших консолях.

Call of Duty – одна з таких ігор. І хоча вона зараз доступна на всіх платформах, а Microsoft пообіцяла продовжувати широко продавати цю серію ігор, існують побоювання, що технологічний гігант може мати владу «притримувати» ці або подібні ігри для Xbox, відбираючи покупців у Sony та інших виробників консолей.

Нагадаємо, що в травні Європейська комісія схвалила запропоноване Microsoft придбання Activision Blizzard. Це відбулося невдовзі після того, як Competition and Markets Authority (CMA), антимонопольний регулюючий орган Великої Британії, заблокував угоду.