Присвячена Другій світовій війні стратегія реального часу Men of War II від української студії Best Way отримала дату релізу.

Гра, як і попередні частини серії, вийде лише на Windows ПК у Steam та Epic Games Store.

Best Way – українська студія, яка почала займатися розробкою ігор наприкінці 1990-х рр. Компанія була заснована у Сєвєродонецьку і розмішувалася у цьому місті до 2014 р. З початком російсько-української війни компанія передислокувалася у Черкаси.

З самого початку Best Way, як і багато інших українських ігрових компаній, дуже тісно співпрацювала з російською «1С». Разом вони випустили ігри про Другу світову «В тылу врага» (2004), «В тылу врага 2» (2006), «В тылу врага 2: Братья по оружию» (2007), «В тылу врага 2: Лис пустыни» (2008). Крім того, рушії GEM1, GEM2 та GEM3, створені Best Way використовувалися в багатьох іграх «1С» у тому числі у Majesty 2 та пропагандистському проєкті «Цхинвал в огне».

У 2010-х студія Best Way декілька разів спробувала запустити оригінальні власні проєкти, відмінні від серії «В тылу врага», але вимушена була закрити їх усі. Йдеться про рольові ігри у дусі радянського Fallout «Новый Союз (закрито у 2014) та «Проект №5».

В решті решт Best Way повернулася до співпраці з «1С» і оголосила про розробку онлайнової тактичної стратегії про Другу світову Men of War II: Arena. У 2021 р. цей проєкт також було закрито.

На жаль, навіть після початку повномасштабної війни Best Way не припинила співпрацю з «1С», яка вже 25 лютого 2022 р. швиденько продалася китайській Tencent та змінила назву на Fulqrum Games, залишаючись по суті тією самою «1С».

Тож, Men of War II видає Fulqrum Games і здається Best Way це не муляє. У Men of War II навіть є українська локалізація на рівні тексту та субтитрів, озвучення у грі начебто відсутнє.

Чи вважати Men of War II українською грою, а Best Way українською студією – вирішуйте самі.