Російське видавництво 1C Entertainment змінює назву на Fulqrum Games. Здавалось би, що нам до росіян? Але якщо ви не бажаєте платити гроші, які у вигляді податків перетворяться в ракети, що вбивають українців, треба ігнорувати все російське, тобто й ігри нової Fulqrum Games.

Офіційна причина зміни назви – угода з китайською Tencent, яка, ось це несподіванка, саме 25 лютого 2022 р., на другий день після початку гарячої фази війни, придбала контрольний пакет акцій 1C Entertainment. Насправді ж, схоже, ніхто просто не бажає мати справу з токсичними росіянами, тому і знадобилося нове ім’я.

Начебто нова назва походить від відомого висловлення Архімеда: «Дайте мені точку опори, і я зрушу світ!». (Give me a lever long enough and fulcrum on which to place it, and I shall move the world). Але тут така справа… Fulcrum – це ще й кодове ім’я НАТО для винищувача МіГ-29. Навіть тут росіяни залишилися росіянами.

Китайська Tencent отримала такі підрозділи 1C Entertainment, як 1C Publishing (видавництво), QLOC (портування та локалізація), Cenega (видавництво у Східній Європі) та Muve (платформа ігрової комерції). Ігрова студія 1C Game Studios залишилась під керівництвом самої «1С».

Будьте уважними під час придбання ігор на Steam, та ігноруйте «1С» – Fulqrum Games. На жаль, «1С», тобто Fulqrum Games, все ще володіє правами на видання багатьох класичних українських ігор.