Презентація гарнітури змішаної реальності Apple Vision Pro супроводжувалася обіцянкою розробникам в необхідних інструментах для створення програмної складової. І компанія не забарилася з наданням SDK.

«Відсьогодні світова спільнота розробників Apple зможе створювати абсолютно новий клас додатків для просторових обчислень, які в повній мірі використовують переваги нескінченного полотна Vision Pro і безперешкодно поєднують цифровий контент з фізичним світом, створюючи нові надзвичайні враження.

За допомогою visionOS SDK розробники можуть використовувати потужні та унікальні можливості Vision Pro та visionOS для створення абсолютно нових додатків у різних категоріях, включно з продуктивністю, дизайном, іграми та багато чим іншим», — йдеться у пресрелізі компанії.

Тож разом з visionOS SDK компанія надає симулятор операційної системи розробникам. Ба більше, наступного місяця Apple відкриє тестові майданчики в Купертіно, Лондоні, Мюнхені, Шанхаї, Сінгапурі та Токіо, де розробники зможуть випробувати своє ПЗ на Vision Pro. Заразом там будуть й інженери компанії для підтримки.

Також з наступного місяця розробники зможуть залишити заявку на Vision Pro developer kit.

Нові visionOS SDK, оновлені Xcode, Simulator та Reality Composer Pro вже доступні розробникам на відповідній сторінці сайту Apple.