Відповідно до Регламенту ЄС про злиття, Європейська комісія схвалила запропоноване Microsoft придбання Activision Blizzard. Про це йдеться у відповідній заяві на сайті Єврокомісії.

Це відбулося через три тижні після того, як наприкінці квітня 2023 р. Competition and Markets Authority (CMA), антимонопольний регулюючий орган Великої Британії, заблокував угоду між Microsoft та Activision Blizzard. При цьому ще тоді деякі аналітики вважали, що CMA намагається «набити собі ціну» після виходу Великої Британії з ЄС і тому не вперше «атакує» великі технологічні компанії.

Станом на травень 2023 р. угоду Microsoft та Activision Blizzard ухвалили регулюючі органи ЄС, Чилі, Саудівської Аравії, Бразилії, Сербії, Японії, Південної Африки та України. Але поки CMA Великої Британії та FTC (Федеральна торгова комісія) США проти, злиття все одно не відбудеться. Microsoft оскаржує рішення обох регуляторів, і заява Єврокомісії стане непоганим аргументом «за» принаймні в США. У Великій Британії це може навпаки лише роздратувати регулюючі органи.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Activision Blizzard вперше заробила на ПК-іграх більше, ніж на консольних.