Покрокова тактична стратегія Xenonauts 2, сиквел однойменної гри 2014 р. і духовний спадкоємець оригінальної X-COM: UFO Defense (1994), отримала дату релізу.

Гра вийде на Steam, Epic Games Store та GOG вже 18 липня 2023 р.

Xenonauts 2 була анонсована ще у лютому 2016 року й ось через 7,5 років розробки нарешті добереться до геймерів. Цікаво, як її зустрінуть, тому що перша частина, яка свого часу отримувала дуже схвальні відгуки, зараз критикується гравцями за погану графіку, застарілий інтерфейс, проблеми з AI, баги тощо. Враховуючи, що Xenonauts 2 багато взяла від першої гри, реакція на релізі може бути якою завгодно.

Нагадаємо, в іграх серії Xenonauts, як і в оригінальних X-COM та сучасних XCOM, ви маєте керувати таємною організацією, що протистоїть інопланетним загарбникам. Проводити дослідження, розбудовувати базу, посилати літаки на перехоплення НЛО, керувати бійцями під час польових операцій.

Під час одного з попередніх Steam Next Fest гра мала демоверсію, яка не вибачала гравцю навіть невеликих помилок. На жаль, зараз демоверсія Xenonauts 2 на Steam відсутня.