Sennheiser стала новою компанією на ринку, яка почала пропонувати безрецептурні слухові апарати. Нові моделі All-Day Clear і All-Day Clear Slim включають зарядний кейс, схожий на той, що ви отримаєте в комплекті до Momentum True Wireless або інших TWS-навушників. Слухові апарати мають автономність до 16 годин, тож кейс може стати в пригоді протягом дня.

Sennheiser представила свої перші безрецептурні слухові апарати

All-Day Clear

Sennheiser обіцяє високу якість передачі аудіо з технологією інтелектуального визначення сцени, яка оптимізує голоси залежно від середовища. Ви можете налаштувати звук відповідно до рівня слуху за допомогою мобільного додатку за п’ять хвилин. Також пристрої можна використовувати як звичайні навушники для прослуховування музики.

Моделі відрізняються розмірами та ціною. Слухові апарати надійдуть у продаж в середині липня за ціною від $1399 за стандартну версію All-Day Clear і від $1499 за варіант All-Day Clear Slim. Також буде доступний пакет медичного обслуговування в клініці, якщо вам знадобиться професійна допомога.

Sennheiser представила свої перші безрецептурні слухові апарати

All-Day Clear Slim

Це далеко не найдоступніші безрецептурні слухові апарати на ринку. Наприклад, Sony CRE-C10 є однією з найкомпактніших моделей, яка ще й забезпечує автономність до 70 годин. Її ціна $999. Або ж Lexie B1, в якій використовуються технології Bose, коштує $849. Разом з тим, новинки від Sennheiser все ще набагато дешевші за слухові апарати, які відпускаються за рецептом (зазвичай від $1000 за один навушник).

Сам же випуск слухових апаратів брендом Sennheiser не є несподіванкою. У 2021 році він продав свій аудіо-бізнес компанії Sonova, яка спеціалізується на медичних девайсах.