Ілон Маск може мати свій власний суперсекретний режим водіння, який дозволяє керувати автомобілями Tesla без допомоги рук. Про це пише The Verge.

Приховану функцію, яка отримала назву Elon Mode, виявив хакер програмного забезпечення Tesla, відомий в інтернеті як @greentheonly. Він роками «копався» в коді автомобіля та знайшов цікаві речі. Приміром, як Tesla може заблокувати використання сидінь з електроприводом або центральної камери в Model 3 ще до того, як вона була офіційно активована.

Коли хакер знайшов та увімкнув Elon Mode, він протестував систему та опублікував кілька кадрів. Хоча те, як саме активується система, @greentheonly не став розкривати.

За його спостереженнями, автомобіль не вимагав жодної уваги водія під час використання програмного забезпечення Full Self-Driving (FSD) від Tesla. Це – просунута система допомоги водієві, яку компанія позиціює як автопілот. Система перебуває на стадії бета-версії, хоча доступна для всіх, хто заплатив за неї $ 15 тис.

Система автопілота Tesla вимагає від водіїв певних маніпуляцій, щоб підтвердити їхню пильність. Чимало власників авто нарікали на ці «перевірки», називаючи їх подекуди надокучливими. Під час 600-мильного тесту на Elon Mode хакер не виявив подібних нарікань. Хоча він додав, що система, як і раніше, може випадково змінювати смугу руху. Чи буде така опція доступна звичайним власникам, поки невідомо.

Раніше повідомлялося, що клієнти Tesla впродовж кількох років повідомляли компанію про тисячі проблем із системою повного самостійного водіння (FSD). Про це йдеться в 100 ГБ даних, які викривачі Tesla передали німецькому виданню Handelsblatt