YouTube почав тестувати нову функцію 1080p Premium, яка пропонує вищий бітрейт відео на Android та Google TV, повідомляє 9to5Google. Ця функція буде доступна виключно для передплатників YouTube Premium.

Опція 1080p Premium була вперше помічена у лютому і спочатку доступна лише для iPhone та Apple TV. Google офіційно оголосив про цю функцію у квітні, пояснивши, що вона забезпечує передачу контенту з роздільною здатністю 1080p з вищим бітрейтом. Спочатку функція була ексклюзивною для пристроїв Apple, але згодом Google підтвердила, що вона з’явиться і на Android.

Користувач на Reddit повідомив, що варіант якості відео 1080p Premium з’явився в додатку YouTube для Android TV. Програма показує цю опцію поряд зі стандартною роздільністю 1080p з коротким поясненням, що вона пропонує «підвищений бітрейт». Користувачам пропонується перейти на YouTube Premium, щоб отримати доступ до цієї функції.

YouTube тестує функцію 1080p Premium на Android та Google TV

Крім того, користувач у Твіттері написав, що побачив опцію 1080p Premium на своєму смартфоні Motorola через офіційний додаток YouTube для Android.

Всупереч деяким хибним уявленням, нова опція 1080p Premium не означає, що YouTube зробить наявну роздільність Full HD платною. Натомість сервіс додасть новий рівень якості, доступний лише для підписників.