YouTube продовжує експериментувати з новими функціями для своєї платформи. Один з користувачів, зокрема, помітив у себе опцію “1080p Premium” в меню вибору якості відтворення.

YouTube тестує опцію "1080p Premium" з покращеним бітрейтом відео

Як можна побачити на скриншоті, дана опція дозволяє відтворити відео з вищим бітрейтом. Це дає змогу розраховувати на кращу якість ролика загалом, адже від рівня бітрейту залежить кількість даних, які передаються. Чим менше бітрейт, тим більш стисненим є відеофайл, а отже можуть з’являтись деякі артефакти. І навпаки, чим вищий бітрейт, тим якісніше виглядає зображення. Саме тому часто 4K-відео, зняті на смартфон з меншим бітрейтом, виглядають гірше, ніж Full HD відео зняті на професійну камеру з вищим бітрейтом.

Поки що не зрозуміло наскільки помітною є різниця між звичайним “1080p” і “1080p Premium”. Очевидно лише, що ця опція буде доступна тільки для власників підписки YouTube Premium.

YouTube тестує опцію "1080p Premium" з покращеним бітрейтом відео

До слова, восени минулого року YouTube вже тестував подібні обмеження. Тоді тільки преміумкористувачі могли переглядати відео з роздільною здатністю 4K.