Три великі сабредити, r/pics, r/gifs та r/aww, перезапустилися після участі в протестах проти Reddit, але дозволили публікувати лише дописи про коміка та ведучого програми «Last Week Tonight» Джона Олівера, пише The Verge.

«Як багато хто з вас знає, нещодавно ми провели опитування, щоб вирішити, яким буде майбутнє сабредита, – написав модератор r/gifs u/IronSentinel. – Ця ініціатива була викликана заявами генерального директора Reddit, який припустив, що бажання звичайних користувачів платформи затьмарюються бажаннями модераторів».

Сабредити запропонували користувачам проголосувати за дві опції: повернутися до нормального режиму або дозволити розміщення лише контенту за участю Джона Олівера. Результати були переконливими:

– r/pics: повернути до нормального стану (2 329 голосів) та «дозволити лише зображення Джона Олівера, який виглядає сексуально» (37 331 голос);

– r/gifs: повернутися до нормального стану (1 851 голос) та показувати лише GIF-файли Джона Олівера (13 696 голосів);

– r/aww: повернути до нормального стану (2 691 голос) та  дозволяти лише «милий контент за участю Джона Олівера, Chiijohn (талісмана – Ред.) і всього, що їх нагадує» (48 506 голосів).

Spez is a greedy little piggy
by u/IAmAtWorkAMAA in pics

Зрештою сам Джон Олівер підтримав користувачів своїм постом у Twitter.

Як відомо, сабредити та модератори оголосили про акцію протесту через підвищення вартості API з боку Reddit, про що платформа оголосила навесні. Учасники акції вирішили стати приватними – деякі з них тимчасово, а деякі – безстроково. У пікові моменти у тіні перебували понад 8 тис. сабредитів.

Зі свого боку, Reddit не зголосився на поступки чи зміни в оголошеній раніше політиці. Хоча компанія вирішила не стягувати плату з додатків, які орієнтуються на доступність. Водночас гендиректор Reddit прирівняв модераторів до «земельної знаті». Тож сабредити вирішили звернутися до аудиторії, щоб зорієнтуватися в майбутніх кроках.

Зараз «темними» лишаються понад 4 тис. сабредитів. В минулі дні чимало учасників відкрилися знову, хоча деякі зробили це під примусом.