Національна асоціація музичних видавців (NMPA) подала до суду на Twitter від імені 17 музичних видавців, які представляють найбільших артистів у цьому бізнесі. Про це пише The Verge.

Позов подано до федерального штату Теннессі. У ньому вказано, що компанія підживлює свій бізнес нелегальними копіями музичних композицій, порушуючи права видавців та інших осіб відповідно до закону про авторське право.

У позові наведено список із приблизно 1700 пісень. За словами видавців, композиції були включені в численні повідомлення про порушення авторських прав, надісланні Twitter. Однак компанія нічого не зробила. Тепер у судовому порядку її просять оштрафувати до суму до $150 тис. за кожне порушення. Тож загальний розмір штрафу може перевищувати $250 млн.

Більшість порушень, про які Twitter отримав повідомлення, пов’язані з музичними кліпами, відеозаписами живих музичних виступів або іншими відео, синхронізованими з музикою, захищеною авторським правом. NMPA звинувачує соцмережу у використанні цих відео для підвищення своєї цінності за рахунок збільшення часу, який люди проводять на веб-сайті.

Раніше повідомлялося, що Twitter відмовився оплачувати рахунки за користування хмарним сервісом Google Cloud, оскільки цього місяця закінчується термін дії контракту між компаніями. Відмова платити за послуги може негативно вплинути на роботу команд довіри та безпеки соціальної мережі.