Так, ми розуміємо, що анонс маленької української інді-гри на фоні купи величезних AAA-ігор може пройти непоміченим, але радимо вам звернути увагу на STONKS-9800 від Ternox, яка виходить у Дочасному доступі Steam вже 17 липня 2023 р.

STONKS-9800 – це натхненний ретро-аніме та сіті-попом симулятор фондового ринку, дія якого відбувається у Японії 80-х. Гра комбінує елементи візуальної новели та симулятора фондового ринку з естетикою ретро-аніме та вейпорвейву. У STONKS-9800 мила та розслаблена атмосфера, але гра торкається і серйозніших тем. Адже це був час не тільки експансії японських компаній, культури саларіменів, сіті-попу, автоматів пачінко й ізакая-барів, а й період розповсюдження «кароші», смертей від надмірної роботи. Тому насолоджуйтесь успіхом бізнесу, але не забувайте про своє здоров’я!

Дочасний доступ у Steam розпочнеться 17 липня 2023 р., а повний реліз заплановано на 2024 рік. Гра вийде на Windows ПК, Nintendo Switch, PlayStation 4/5, Xbox One / Xbox Series X|S.

Нагадаємо, на початку року ми робили велике інтерв’ю з Ternox, де вже згадували STONKS-9800, на яку звернули увагу ще під час конкурсу Indie Cup. Крім того, саме цю гру ми згадували як одну з сучасних українських ігор, що схожа на найпершу українську гру «КоммерсантЪ».