Компанія Mitsubishi «дід іт егейн». Пам’ятаєте історію про новий Mitsubishi ASX? Ось нещодавно японці представили новий хетчбек Mitsubishi Colt й це знову копія Renault, а саме – моделі Renault Clio. Лише погляньте на спільний кузов, фари та ліхтарі, дверцята та лінії вікон. Відмінність лише у решітці радіатора та логотипах. Ось порівняйте.

А ще відмінність у моторній гамі. Автомобіль Mitsubishi Colt отримає лише бензинові двигуни. Звичайний 1-літровий мотор в атмосферному виконанні (67 к.с.) або його турбо-версія (91 к.с.), плюс 5- або 6-ступенева «механіка» відповідно. Альтернативою є гібридна версія, де поєднано 1,6-літровий мотор та електродвигун: загальна потужність сягає 145 «коней», що вже цікаво! Проте дизельної версії не буде, газової – теж ні.

Також немає відмінностей і в салоні. Вся оригінальність Mitsubishi Colt зосередження на кермі з власним логотипом та інших варіантах оздоблення сидінь. Але передня панель, центральна консоль, цифрові прилади, сенсорний 7- або 9,3-дюймовий дисплей ідентичні до французького родича. Ось порівняйте.

Чому так відбувається? Тому, що компанія Mitsubishi наразі концентрує свої зусилля на розробці позашляховиків, кросоверів, пікапів. Але також хоче бути присутньою на ринку Європи, хоча б внаслідок такого копіювання та у найбільш популярних В-сегментах. Адже якщо згадати історію Mitsubishi Colt в Європі, то автомобіль був представлений на ринку з 1978 до 2014 року й за цей час вдалось реалізувати понад 1,2 млн екземплярів.

Звісно, зараз такої популярності для Mitsubishi Colt не знайдеш. Але якщо можна отримати хоч якісь продажі внаслідок майже безплатного клонування автомобілів партнерів по альянсу – то чому б не скористатись такою можливістю?