Ви ще пам’ятаєте про існування такого сегмента, як «хетчбек В-класу»? Щойно оновився один з його багаторічних лідерів – автомобіль Renault Clio.

Новинку дуже легко впізнати за повністю змінений «обличчям»: з’явився новий передній бампер, збільшилась решітка радіатора, фари стали вужчі, під ними розміщені паралельні лінії ходових вогнів. Проте зміни у задній частині вже менш помітні: встановлено нові ліхтарі, а нова спортивна версія Esprit Alpine ще має декоративний дифузор. До речі, така версія вирізняється логотипами на передніх крилах та оригінальними 17-дюймовими колісними дисками.

Крім того, спортивна версія Renault Clio отримала власний салон: сидіння з розвиненою боковою підтримкою, декоративні логотипи у вигляді літери «А», темна тканина з блакитним прострочуванням.

Хоча якщо казати загалом, то салон залишився попереднім. Лише додано нові варіанти оздоблення, де використовується тканина з перероблених матеріалів. В залежності від версії, новий хетчбек Renault Clio може похизуватись не тільки спортивними сидіннями, але також цифровою панеллю приладів (7- або 10-дюймовою) та мультимедійною системою з сенсорним дисплеєм (7 або 9,3-дюймовий).

Крім того, покупцям пропонується вибір двигунів: бензиновий 3-циліндровий 1-літровий атмосферний (65 к.с.) або його турбоваріант (90 к.с.), також доступна LPG-модифікація (100 к.с.) або 1,5-літровий турбодизель на 100 «коней». Найбільш потужним варіантом є гібрид, що поєднує 1,6-літровий бензиновий двигун та два електромотори – у сумі виходить 145 к.с.

Продажі оновленого автомобіля Renault Clio стартують в Європі вже восени поточного року. А чи хотіли б ви його побачити в Україні?