Гарнітура доповненої та віртуальної реальності (AR/VR) Apple Vision Pro не представляє жодних серйозних технологічних проривів, які б компанія Meta не досліджувала. Про це заявив генеральний директор Meta Марк Цукерберг, пише The Verge.

«Із того, що я побачив на початковому етапі, я б сказав, що хороша новина полягає в тому, що в них немає якихось магічних рішень для будь-яких обмежень законів фізики, які б наші команди ще не дослідили і не продумали», – сказав він.

Гендиректор компанії також додав, що його бачення того, як люди використовуватимуть пристрій, не збігається з тим, чого він хоче. Водночас Марк Цукерберг звернув увагу на значну різницю в ціні – гарнітура Quest 3 від Meta коштуватиме $499 порівняно з $3499 за Vision Pro. Це дає можливість охопити ширшу базу користувачів.

«Я думаю, що їхній анонс дійсно демонструє різницю в цінностях і баченні, які наші компанії привносять у цю справу, і я вважаю це дуже важливим», – заявив він.

Meta вже давно намагається позиціювати себе як лідера у сфері віртуальної та доповненої реальності та вкладає в це мільярди доларів на рік, що викликає занепокоєння серед деяких інвесторів. Поява гарнітури від Apple знаменує собою серйозну конкурентну загрозу.

Нещодавно Apple презентувала гарнітуру доповненої та віртуальної реальності (AR/VR) Vision Pro. Її основний фокус не стільки в тому, щоб занурити користувача у віртуальну реальність, скільки в розширенні його можливостей завдяки поєднанню реального світу з цифровим.

Зі свого боку, Марк Цукерберг презентував Meta Quest 3 – довгоочікувану гарнітуру віртуальної реальності нового покоління. Як і модель Quest Pro, вона має режим змішаної реальності й підтримує повноколірне наскрізне відео. Це дозволяє користувачам бачити кольорову версію фізичного простору навколо них за допомогою зовнішніх камер.