Meta, материнська компанія Facebook, офіційно представила нову преміальну VR-гарнітуру – Quest Pro. Вона розрахована як на використання бізнесом, так і на звичайних користувачів, і буде продаватися за – $1499.

Quest Pro поставляється з 10 датчиками (внутрішніми та зовнішніми), новими лінзами та технологією оптики, які зменшили товщину гарнітури на 40% за даними Meta, чипом Qualcomm Snapdragon XR2 Plus, 12 ГБ оперативної пам’яті, 256 ГБ пам’яті для зберігання даних і частотою оновлення 90 Гц.

Meta представила флагманську VR-гарнітуру Quest Pro за $1499

Quest Pro – це фактично сильно перероблений Quest 2 з додатковими функціями. Гарнітура кріпиться на голові за допомогою м’якого пластикового кільця (схожого на додатковий ремінець Elite Strap для Quest 2) замість тканинних ремінців, а її батарея була зміщена на задню частину корпусу, що дозволило збалансувати вагу. Це допомагає компенсувати 722-грамову вагу, що помітно важче, ніж 503 грами в Quest 2, хоча різниця стає менш драматичною з окремим 173-грамовим ремінцем Elite Strap.

Meta представила флагманську VR-гарнітуру Quest Pro за $1499

Meta рекламує дві основні нові функції, яких немає в попередніх гарнітурах. Перша – це набір камер, спрямованих всередину, які відстежують очі та обличчя користувача. Вони мають кілька застосувань, на додаток до всього, що зовнішні розробники можуть з ними зробити. Камери повинні дозволити Quest Pro визначити, чи правильно вона встановлена, і включити рендеринг, який скорочує вимоги до обробки, відтворюючи дрібні деталі тільки там, куди спрямовані очі користувача. Камери також підсилюють міміку на аватарах Meta, які зможуть посміхатися, підморгувати та підіймати брови.

Другою особливістю є повноколірне наскрізне відео – щось середнє між VR і голографічною доповненою реальністю. Quest Pro використовує зовнішні камери з високою роздільною здатністю для захоплення зображень світу і відтворення їх всередині гарнітури, яка потім може розміщувати віртуальні об’єкти в кімнаті разом з користувачем.

Meta представила флагманську VR-гарнітуру Quest Pro за $1499

Quest Pro також отримає нові контролери під назвою Meta Quest Touch Pro. Вони будуть оснащені трьома камерами та мобільним процесором Snapdragon 662 на кожен контролер. За словами Meta, ці нові доповнення дозволяють контролерам відстежувати своє місцеперебування, не покладаючись на камери, вбудовані в гарнітуру.

Quest Pro має потрапити у продаж в кінці цього місяця – 25 жовтня, клієнти можуть почати попереднє замовлення пристрою вже сьогодні. Однак, вартість гарнітури складає $1499 – це досить висока ціна, навіть з урахуванням того, що в серпні ціна на Quest 2 була підвищена на $100. Судячи з усього, в Meta розраховують на корпоративні продажі, а також на ентузіастів.