Гарнітура Apple Vision Pro, безперечно, ще довгий час залишатиметься одним з найцікавіших гаджетів. Зважаючи на те, що характеристики пристрою досі не фіналізовані, Apple не акцентувала на них увагу під час конференції WWDC 2023.

Разом з тим, у маркетингових матеріалах компанія вказує, що гарнітура обладнана micro-OLED дисплеями з роздільною здатністю, яка перевищує 4K. Загальна кількість пікселів – 23 мільйони. Але Apple нічого не каже про частоту оновлення екранів. Не згадується технологія ProMotion чи якась інша. Лише відзначається, що час затримки складає приблизно 12 мілісекунд.

Втім, під час сесії Optimize app power and performance for spatial computing представник компанії розказав, що більшість часу Apple Vision Pro працює із частотою 90 Гц. Такий показник загалом вважається мінімально достатнім, щоб віртуальна реальність сприймалась людиною настільки плавно, ніби це реальний світ. За потреби гарнітура може підвищувати частоту. Наприклад, при перегляді контенту з частотою 24 к/с, частота дисплеїв складатиме 96 Гц, щоб зменшити ефект тремтіння кадру, який міг би виникати при частоті 90 Гц.

Звісно, на ринку нині є гарнітури, які пропонують вищу частоту оновлення (до 144 Гц), але жодна з них не пропонує дисплеїв з такою кількістю пікселів. А загальне враження від пристрою є результатом комбінації цих факторів. Тож, судячи із перших вражень журналістів та блогерів, частоти у 90 Гц цілком достатньо для вельми вражаючої роботи Apple Vision Pro.