Екранізація відеоігри Nintendo «Брати Супер Маріо в кіно» / The Super Mario Bros. Movie зібрала у світовому прокаті $1,3 млрд та стала другим найкасовішим анімаційним фільмом усіх часів. Про це пише Variety.

Перше місце в цьому списку досі утримує сиквел «Крижане серце 2» зі зборами в $1,45 млрд. А от перша частина про пригоди Анни та Ельзи, яка досі посідала другу сходинку, тепер – на третьому місці. Збори «Крижаного серця» від Disney склали $1,28 млрд.

Анімація «Брати Супер Маріо в кіно» була створена компаніями Universal та Illumination. Стрічка знайшла відгук у глядачів по всьому світу – на американському ринку вона зібрала $566 млн, а на міжнародному – $733,9 млн.

Поки це – єдина стрічка цього року, яка змогла перетнути заповітний рубіж у $1 млрд. За межами Північної Америки найбільші збори зібрали в Мексиці ($84 млн), Японії ($80 млн), Великій Британії ($64 млн) та Франції ($57 млн).

Раніше повідомлялося, що анімація дебютувала в кінопрокаті на великодніх вихідних, перевершивши всі очікування та побивши декілька рекордів. Фільм зібрав рекордні $377 мільйонів доларів у світовому прокаті, що стало найкращим стартом усіх часів для мультфільмів. З них п’ятиденні збори в США склали $204,6 мільйона, зокрема $146,4 мільйона за триденний вікенд, тоді як закордонні збори склали $173 мільйони на 70 ринках.