Довгоочікувана екранізація відеоігри Nintendo «Брати Супер Маріо в кіно» / The Super Mario Bros. Movie дебютувала в кінопрокаті на великодніх вихідних, перевершивши всі очікування та побивши декілька рекордів, повідомляє The Hollywood Reporter.

Анімаційний фільм, вироблений компаніями Illumination та Universal, зібрав рекордні $377 мільйонів доларів у світовому прокаті, що стало найкращим стартом усіх часів для мультфільмів. З них п’ятиденні збори в США склали $204,6 мільйона, у тому числі $146,4 мільйона за триденний вікенд, тоді як закордонні збори склали $173 мільйони на 70 ринках.

Мультфільм сподобався як сім’ям, так і широкій аудиторії, що відображає популярність гри, в яку грають вже кілька поколінь гравців. Зокрема 60% покупців квитків на «Брати Супер Маріо в кіно» були у віці від 18 до 34 років. Мультфільм миттєво створив нову кінофраншизу і побив численні інші рекорди, в тому числі став найкращим стартом в прокаті для фільмів, заснованих на відеоіграх, і найкращим стартом у 2023 році за всіма показниками після того, як обігнав супергеройський фільм Marvel «Людина-мураха та Оса: Квантоманія»