Ні для кого не секрет, що завдяки розробці апаратного та програмного забезпечення Apple вдається дуже швидко розповсюджувати нові версії операційної системи iOS для iPhone. Остання статистика компанії говорить про те, що найновіша iOS 16 встановлена на 81% всіх iPhone, які зараз є у використанні. А для моделей, що були випущені за останні 4 роки цей показник ще вище – 90% з них використовують iOS 16.

iOS 16 встановлена на 81% iPhone, Android 13 тільки на 14,7% пристроїв

В той самий час, кожен виробник Android-смартфонів самостійно вирішує коли й на які моделі випускати нові версії операційної системи Android, що створює проблему фрагментації, коли актуальні моделі використовують різні версії ОС. В останні декілька років Google вдалося зменшити цю проблему завдяки роботі з такими партнерами, як Samsung. Компанія прискорила випуск оновлень для своїх моделей високого та середнього рівня, а також збільшила час їхньої підтримки.

iOS 16 встановлена на 81% iPhone, Android 13 тільки на 14,7% пристроїв

Попри це, за статистикою самої компанії Google, яка доступна розробникам в Android Studio, на початок червня на Android 13 (Tiramisu) приходиться всього 14,7% пристроїв. В той час як Android 11 (Red Velvet Cake), що вийшов у вересні 2020 року, поки що залишається найпопулярнішою версією мобільної операційної системи Google з долею 23,%. На другому місці знаходиться Android 10 Q (Queen Cake), який встановлено на 17,8% пристроїв.