Офіційний реліз стабільної версії Android 13 від Google відбувся 15 серпня, проте перше оновлення інтерфейсу One UI 5 на його основі вийшло лише через понад два місяці ­– 24 жовтня, й лише для лінійки Galaxy S22. З того моменту Samsung почав активне оновлення своїх смартфонів до Android 13, і насправді розгортання One UI 5 стало найшвидшим за всю історію виробника. Проте наступного року компанія хоче зробити його ще швидшим.

Samsung опублікував у Кореї повідомлення, в якому похвалився тим, як швидко вдалося випустити One UI 5 на якомога більшій кількості моделей, і зазначив, що має намір випускати майбутні версії One UI ще швидше і на більшій кількості пристроїв одночасно.

В останні роки компанія робить більший акцент на програмному забезпеченні, збільшивши підтримку оновлень. Цього року Samsung пообіцяв, що деякі моделі Galaxy будуть отримувати нові версії Android та One UI протягом 4 років. Серед них:

  • Серія Galaxy S: Galaxy S22, S22+, S22 Ultra, а також Galaxy S21, S21+, S21 Ultra, S21 FE та майбутні моделі лінійки;
  • Моделі Galaxy Fold та Flip: Galaxy Fold3, Galaxy Z Flip3 та нові Fold4 та Flip4, а також майбутні моделі;
  • Серія Galaxy A: майбутні моделі лінійки;
  • Планшети Galaxy: Galaxy Tab S8, S8+, S8 та майбутні моделі лінійки.

Таким чином Samsung планує не тільки продовжити життєвий цикл своїх популярних моделей, але й пришвидшити випуск оновлень для них.