Генеральний директор Sony Кенічіро Йошида не впевнений, що хмарний геймінг готовий до масового впровадження в індустрію через технічні проблеми. Про це повідомляє TheGamer.

«Я вважаю, що хмарні технології самі по собі є чудовою бізнес-моделлю, але коли справа доходить до ігор, технічні труднощі дуже високі», – сказав він.

На його думку, забезпечити роботу хмарного геймінгу на рівні, який би задовольнив гравців, дуже складно. Слова гендиректора Sony свідчать про те, не варто очікувати, що PlayStation наздожене Xbox у розвитку цієї сфери найближчим часом. Виробник, схоже, задоволений своєю нинішньою бізнес-моделлю.

З усім тим, Кенічіро Йошида зауважив, що Sony все ще розглядає різні варіанти хмарного геймінгу. Однак PlayStation ще далека від того, щоб випустити власний сервіс для потокової передачі ігор.

Раніше повідомлялося, що Sony в IV кварталі 2022 фінроку, який закінчився в березні, відвантажила 6,3 млн консолей PlayStation 5. Роком раніше цей показник складав 2 млн одиниць. Загалом за підсумками фінансового року японський гігант відвантажив 19,1 млн PS5. Тож обсяги продажі цієї консолі Sony з початку продажів досягли 38,4 млн одиниць.

Водночас продажі ігор Sony навпаки зменшилися. В останньому кварталі фінансового року цей показник склав 68 млн одиниць порівняно з 70,5 млн роком раніше. Щомісячна кількість активних користувачів PlayStation Network зросла зі 106 млн до 108 млн. Але кількість передплатників PlayStation Plus залишилася на рівні 47,4 млн.