Компанія Sony в IV кварталі 2022 фінроку, який закінчився в березні, відвантажила 6,3 млн консолей PlayStation 5. Роком раніше цей показник складав 2 млн одиниць. Про це пише The Verge з посиланням на дані виробника.

Загалом за підсумками фінансового року японський гігант відвантажив 19,1 млн PS5. Тож обсяги продажі цієї консолі Sony з початку продажів досягли 38,4 млн одиниць.

Водночас Bloomberg зазначає, що продажі ігор Sony навпаки зменшилися. В останньому кварталі фінансового року цей показник склав 68 млн одиниць порівняно з 70,5 млн роком раніше. Щомісячна кількість активних користувачів PlayStation Network зросла зі 106 млн до 108 млн. Але кількість передплатників PlayStation Plus залишилася на рівні 47,4 млн.

Натомість CNBC звертає увагу на доволі сильні фінансові результати Sony. Наприклад, операційний прибуток компанії за рік склав рекордні 1,2 трлн єн (близько $8,9 млрд). У фінансовому році, що розпочався, Sony очікує операційний прибуток на рівні 1,17 трлн єн. Це означає падіння приблизно на 3% порівняно з фінансовим роком, що закінчився.

Раніше повідомлялося, що Sony розробляє новий портативний ігровий пристрій під кодовою назвою Q Lite, для роботи якого знадобиться PlayStation 5. Можна було б очікувати, що нова портативна ігрова консоль від Sony покладатиметься на хмарний геймінг, проте натомість Q Lite використовуватиме функцію Remote Play для підключення до PlayStation 5.