Популярність «Гри в кальмара» та інших корейських серіалів, а також успіх таких фільмів, як «Мінарі» та «Все завжди і водночас», сприяли зростанню попиту на фільми й серіали азійськими мовами в усьому світі. Про це пише CNBC.

За даними Parrot Analytics, у I кварталі цього року частка світового попиту на контент азійськими мовами сягнула 25% порівняно з приблизно 15% за аналогічний період 2020 року.

Стратег індустрії розваг у Parrot Брендон Катц каже, що пропозиція такого контенту перевищує попит, але розрив між показниками скорочується. В I кварталі пропозиція на 4,7% перевищила попит у категорії азійських мов, що є покращенням порівняно з 9,8% у цей період 2020 року.

«Дехто може подумати, що перевищення пропозиції над попитом у всьому світі може означати невеликий відкат в інвестиціях. Але цей розрив дуже сильно скорочується», – підкреслив він, вказуючи на успіх таких хітів Netflix, як «Усі ми мертві» та «Слава».

Із початку року ці стрічки, а також «Гра в кальмара» та «Надзвичайна юристка У» постійно посідають чотири місця в глобальному топ-10 неангломовних телехітів Netflix.

Значною мірою попит зумовлений тим, що американські глядачі мають легший доступ до світового контенту, ніж будь-коли раніше, завдяки великим стримінговим сервісам, таким як Netflix і Discovery’s Max, а також нішевим пропозиціям на кшталт Rakuten Viki.

Раніше повідомлялося, що підписка на стримінг Netflix з рекламними оголошеннями за шість місяців після запуску досягнула майже 5 мільйонів щомісячних активних користувачів у світі, середній вік яких складає 34 роки.