Підписка на стримінг Netflix з рекламними оголошеннями за шість місяців після запуску досягнула майже 5 мільйонів щомісячних активних користувачів у світі, середній вік яких складає 34 роки. Про це під час віртуальної презентації повідомив президент Netflix з питань міжнародної реклами Джеремі Горман, пише The Hollywood Reporter.

У компанії зауважили, що з початку року кількість користувачів підписки з рекламою збільшилася в понад двічі. За словами співзасновника сервісу Грега Пітерса, понад чверть підписників у країнах, де доступний рекламний тарифний план, обирають його, причому рівень залученості є аналогічним до рівня безрекламного плану.

«Сигнали є багатообіцяючими: залученість в нашому рекламному плані подібна до наших порівняльних планів без реклами, – сказав він. – Це дуже важливо, тому що все починається й закінчується зі споживачів».

Разом із тим, Netflix все ще домінує в більшості рейтингів стримінгових сервісів і стверджує, що користувачі дивляться його довше, ніж конкурентів.

«Ось чому, незважаючи на всю конкуренцію, Netflix є найпопулярнішим стримінговим сервісом сьогодні», – додав Пітерс.

Також він навів приклад «ефекту Netflix», який допоміг підняти старі пісні на вершини чартів після появи в шоу та стати популярними нішевим видам спорту.

Зі свого боку, керівниця відділу контенту Netflix Бела Баджарія пояснила популярність стримінгового сервісу тим, що він дає глядачу те, що його справді задовольнить.

«Щоб надавати нашим користувачам найкращі послуги, ми повинні зосередитися на якості, розуміючи, що якість, як і краса, – в очах того, хто дивиться», – підкреслила вона.

Також у Netflix представили нові опції спонсорства, зокрема можливість спонсорувати презентацію серіалів при запуску, а також узгодження спонсорства зі святами або моментами бренду. А опція «Топ-10» дасть рекламодавцям гарантоване розміщення в списках 10 найкращих фільмів Netflix у кожній країні.

З-поміж іншого, з IV кварталу клієнти зможуть використовувати Nielsen Digital Ad Ratings для вимірювання охоплення своїх кампаній. Компанія також оголосила про угоду з компанією EDO, що займається аналізом даних, для вимірювання залученості. Netflix пообіцяла майбутній розвиток на рекламному поприщі та впровадження інновацій.

Нагадаємо, що Netflix готується закрити один зі своїх бізнесів вже цієї осені. Йдеться про прокат DVD-дисків (тобто DVD.com). Останні диски з фільмами компанія відправить 29 вересня. Таку послугу вона запустила 25 років тому, надіславши фільм «Бітлджус» в 1998 році.