Студія Pieces Interactive та видавець THQ Nordic (частина Embracer Group) оприлюднили трохи додаткової інформації про майбутню гру Alone in the Dark, ремейк класичної горор адвентюри 1992 р.

Нова Alone in the Dark була анонсована у серпні 2022 р. Її розробкою займається шведська студія Pieces Interactive, відома завдяки грі Magicka 2, а також DLC Ragnarök та Atlantis до Titan Quest: Anniversary Edition, яку ми нещодавно згадували.

Розробники поділилися трейлером, у якому можна побачити новий геймплей гри, а також виконавців головних ролей: британську актрису Джоді Комер (Killing Eve) та голлівудського актора Девіда Гарбора (Stranger Things). Джоді Комер грає Емілі Гартвуд, яка розшукує свого дядька Джеремі Хартвуд, Девід Гарбор – приватного детектива Едварда Карнбі, якого найняла Емілі. Разом вони подорожують до маєтку Дерсето, будинку для психічнохворих і намагаються зрозуміти, що там коїться.

Автори запевняють, що нове переосмислення класичної Alone in the Dark – це любовний лист культовій грі жахів 90-х. Нагадаємо, події гри відбуваються на готичному американському півдні у 1920-ті роки. Alone in the Dark – це такий собі нуар детектив з елементами Лавкрафтівських жахів (хто сказав The Sinking City!?). За сюжет відповідає Мікаель Гедберг, сценарист культових ігор SOMA та Amnesia.

Нагадаємо, серії Alone in the Dark не щастило з сиквелами та ремейками. Alone in the Dark (1992) мала рейтинг 90/100 і є визнаною класикою. Alone in the Dark 2 (1993), Alone in the Dark 3 (1994) та Alone in the Dark: The New Nightmare (2001) були набагато слабкіші. Перша спроба перезавантаження, Alone in the Dark (2008) була просто поганою грою, а ось Alone in the Dark: Illumination (2015) – це вже справжній «шедевр». Гра має на Metacritic рейтинг 19/100 і входить в Антитоп-10 найгірших ігор в історії людства, посідаючи 20 282 місце з 20 290!

Сподіваємось, Alone in the Dark (2023) пощастить більше. Реліз гри на Windows ПК (Steam), Xbox Series S/X та PlayStation 5 заплановано на 25 жовтня 2023 р.

Вже зараз можна спробувати пролог Alone in the Dark у Steam та на PSN.

P.S. Класична Alone in the Dark була однією з перших ігор, у які автор грав на  своєму першому власному ПК у 1992 р.