Зараз про це вже мало хто пам’ятає, але в 90-х роках минулого століття була така культова серія горорів – Alone in the Dark. Перша частина вийшла цілих 30 років тому, у 1992 р., за 4 роки до першої частини Resident Evil і за сім – до Silent Hill.

Після двох сиквелів, що вийшли тоді ж, у 90-х, серію неодноразово намагалися реанімувати у 2000-х роках, але марно – Alone in the Dark (2008) та Alone in the Dark: Illumination (2015) отримали переважно негативні відгуки. Здавалося б, цикл остаточно поховано, але “інколи вони повертаються” — днями THQ Nordic анонсувала черговий ребут Alone in the Dark (це вже третя гра з тою самою назвою).

Новий Alone in the Dark має вийти на ПК, PS5 та Xbox Series X|S, причому гра повернеться до “першоджерела” — події ребута відбуватимуться у той самий проміжок часу (початок XX сторіччя), ба більше — у грі будуть оригінальні персонажі та той самий маєток Дерсето. Розробляє гру студія Pieces Interactive, за сценарій відповідальний Mikael Hedberg (автор сценаріїв SOMA та Amnesia: The Dark Descent).

Нам обіцяють “класичний survival horror” з дослідженням локацій, вирішенням головоломок та сутичками з монстрами. Новий Alone in the Dark знаходиться в розробці з 2019 р., видавець обіцяє показати гру найближчими днями на виставці Gamescom 2022, але дату релізу поки не називає — навіть приблизну.