Сенатори США надіслали гендиректору компанії Tesla Ілону Маску листа, в якому висловили стурбованість повідомленнями, що Tesla використовує арбітражні застереження в контрактах, щоб уникнути публічної відповідальності за нестримну дискримінацію на робочому місці та шокуючі недоліки в безпеці транспортних засобів. Про це пише Ars Technica.

«Ми глибоко стурбовані тим, що арбітражні угоди, які ви нав’язуєте своїм працівникам і споживачам, приховують ці жахливі та дискримінаційні умови та потенційні недоліки безпеки від громадськості, а також обмежують можливості регуляторних органів захищати клієнтів і працівників Tesla та притягувати компанію до публічної відповідальності», – зазначили законодавці.

У своєму листі вони описали повідомлення про ймовірні расистські та сексистські умови праці. При цьому угоди Tesla значно обмежують ступінь, до якого деталі дискримінаційних умов у компанії можуть виплисти назовні. За твердженнями сенаторів, через ці угоди, ймовірно, є незліченна кількість інших скарг, які лишаються конфіденційними.

Також у своєму листі вони описали, як споживчі арбітражні угоди Tesla створили «чорну скриньку» навколо занепокоєнь водіїв щодо безпеки автомобілів Tesla. Сенатори заявили, що хоча Національна адміністрація безпеки дорожнього руху задокументувала деякі проблеми з безпекою бета-версії програмного забезпечення повного безпілотного водіння Tesla, які підвищують ризик аварій, невідомо, які приватні домовленості Tesla, можливо, уклала щодо безпеки своїх автомобілів.

Також американські законодавці розкритикували заяви Маска про всебічну перевірку безпеки та суворий внутрішній процес розробки, які буцімто допомагають переконатися в безпечності технологій компанії.

«Давайте прояснимо: ваша так звана перевірка безпеки – це фікція», – наголосили вони.

Зважаючи на це, до 8 червня сенатори просять Маска відповісти на кілька питань. Вони хочуть знати, скільки скарг від працівників на расові утиски, дискримінацію, помсту та сексуальні домагання Tesla отримала за останнє десятиліття, а ще – скільки компанія виплатила та врегулювала. Вони також попросили інформацію щодо безпеки автомобілів, які Tesla виробила з 2012 року. І закликали компанію взяти на себе зобов’язання більше не включати арбітражні застереження в контракти з працівниками та споживачами й не подавати клопотання про примусовий арбітраж за новими позовами проти неї в суді.

Серед підписантів листа – Берні Сандерс (штат Вірджинія), Річард Блюменталь (штат Коннектикут), Едвард Маркі (штат Массачусетс), Елізабет Уоррен (штат Массачусетс), Джеффрі Мерклі (штат Орегон), Річард Дурбін (штат Іллінойс), Шеррод Браун (штат Огайо).

Нагадаємо, що Ілону Маску, ймовірно, доведеться давати тригодинні свідчення в судовому процесі щодо аварії Tesla 2018 року, в якій був задіяний автопілот. Йому, можливо, треба буде відповідати на питання про аварію, в якій загинув інженер Apple Волтер Хуанг, коли його Model X вилетіла на середину шосе на південь від Сан-Франциско.