Разом з виходом iPhone 14 Pro дисплей смартфона від Apple лише минулого року нарешті отримав підтримку функції Always-On. Заразом iOS 16 значно доповнила це підтримкою віджетів та виводу додаткової інформації (Live Activities) на заблокованому екрані. Цього року в компанії є більші плани розширення цієї функціональності.

Як розповідає Марк Гурман, в iOS 17 з’явиться додатковий режим для заблокованого iPhone, розташованого горизонтально, який зробить з нього щось на кшталт «розумного» дисплея від Google чи Amazon:

За словами людей, знайомих з проєктом, зображення з’являтиметься, коли iPhone заблокований і розташований горизонтально, подібно до спеціальних дисплеїв, які пропонують Google та Amazon. Ідея полягає в тому, щоб зробити iPhone кориснішим, коли він, наприклад, лежить на столі або розташований на тумбочці.

Таким чином заблокований смартфон зможе демонструвати сповіщення, заплановані в календарі події, погоду тощо в стилі, як це нині роблять окремі «розумні» дисплеї конкурентів. Також цей режим передбачає темніший фон, який полегшить отримання інформації.

Поки що невідомо, чи буде щось подібне в iPad, адже розробка нового інтерфейсу для планшетів рухається значно повільніше, ніж це відбувається на iPhone.

Також пан Гурман зазначає, що Apple неквапливо працює над розробкою недорогого планшета, який може слугувати для керування пристроями «розумного» дому (термостати, освітлення, etc.), а також відтворення відео та спілкування через FaceTime. Разом з цим такі планшети матимуть магнітні кріплення для розміщення на стінах.

Як завжди, Apple відмовилася коментувати подібну інформацію.