Microsoft надала попередній доступ до Amazon Appstore на Windows 11 ще у лютому, але тоді користувачам були доступні лише близько 50 спеціально відібраних додатків. Після цього компанія збільшила їхню кількість до 20 тис., але все одно значна частина асортименту цього магазину на Windows 11 залишалася недоступною.

Зараз же Microsoft оголосила про зміни у наданні доступу до Amazon Appstore — відтепер будь-який розробник, що має обліковий запис Amazon Appstore Developer, може надіслати свою програму на тестування для розповсюдження на Windows 11.

Щоб спростити цю процедуру, компанія оприлюднила посібники щодо того, як зробити свої програми сумісними з Windows Subsystem for Android — переважним чином вони стосуються зміни розміру вікна та адаптації до комп’ютерних органів керування.

Таким чином користувачам Windows 11 відтепер можуть стати доступними будь-які додатки в Amazon Appstore (яких там зараз налічується понад 50 тис.). Наразі цей магазин додатків доступний на Windows у 31 країні світу, але України серед них, на жаль, немає.