До анонсу нової лінійки iPhone 15 все ще залишається близько чотирьох місяців, але це не заважає інсайдерам робити прогнози стосовно наступного покоління смартфонів Apple, яке мають представити у вересні 2024 року.

До слова, iPhone 15 Pro має стати найбільш суттєвим оновленням за останні роки – смартфон отримає новий, більш заокруглений дизайн, титанову рамку корпуса, вдосконалену камеру і, звісно, порт USB-C. А ось iPhone 16 Pro й iPhone 16 Pro Max приписують дисплеї з більшою діагоналлю, про що ми нещодавно розповідали.

Тепер же в мережі з’явились перші рендери, завдяки яким можна порівняти розміри iPhone 15 Pro Max й iPhone 16 Pro Max (цілком можливо, що модель буде називатися iPhone 16 Ultra). Як бачимо, діагональ дисплея збільшиться до 6.9″. При цьому іншим буде і співвідношення сторін екрана, адже ширина смартфона майже не зміниться (+0.5 мм), а ось висота збільшиться на 5.2 мм.

Перші рендери iPhone 16 Pro Max демонструють збільшений дисплей

Очікується, що iPhone 16 Pro також отримає дисплей більшої діагоналі – 6.3″. Збільшені розміри смартфона, зокрема, дозволять Apple встановити у нього перископний телеоб’єктив.