До анонсу iPhone 15 Pro залишається ще багато часу, проте починають з’являтися перші інсайди вже про наступне покоління смартфонів Apple. За словами авторитетного інсайдера Росса Янга, компанія може збільшити розмір дисплея в лінійці iPhone 16 Pro, вихід якої запланований на 2024 рік.

Вже відомо, що майбутні моделі iPhone 15 Pro матимуть дисплеї, подібні до своїх попередників, але чутки свідчать, що в iPhone 16 Pro вони стануть більшими. iPhone 14 Pro і 14 Pro Max мають 6,1-дюймовий і 6,7-дюймовий дисплеї. Тепер же джерела в каналах постачання комплектуючих зазначають, що iPhone 16 Pro і 16 Pro Max матимуть 6,3-дюймовий і 6,9-дюймовий екрани.

Хоча збільшення розміру дисплея невелике, воно вплине на загальний розмір і вагу iPhone. А якщо більші екрани будуть ексклюзивними для Pro моделей, то це ще більше відрізнятиме їх від базової лінійки смартфонів Apple.

Інсайд Янга також свідчить про те, що збільшення розмірів дисплеїв означатиме збільшення співвідношення сторін. Оскільки рамки зменшуються, а дисплеї збільшуються, форм-фактор iPhone повинен буде змінитися, а разом з ним і програмне забезпечення. Втім, поки складно сказати, як Apple в iOS та сторонні розробники зможуть це використати.

Очікується, що Apple представить iPhone 16 не раніше вересня 2024 року. Мінг-Чі Куо раніше натякав, що iPhone 16 Pro можуть мати екрани взагалі без вирізів, але більше деталей про майбутні смартфони поки немає.