Компанія Samsung Electronics не планує найближчим часом змінювати пошукову систему за замовчуванням на своїх смартфонах із Google на Bing. Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на людей, обізнаних із питанням.

Samsung призупинили внутрішній огляд, який передбачав можливість такої заміни на мобільних пристроях. Південнокорейський гігант розглядав цю вірогідність, вважаючи, що вона суттєво не вплине на статус-кво, оскільки більшість користувачів смартфонів Samsung самостійно обирають інші браузери, зокрема Google Chrome, який також попередньо встановлений на телефонах Samsung.

Однак тепер компанія вирішила не продовжувати внутрішнє обговорення цього питання, враховуючи занепокоєння щодо потенційної реакції на ринку, а також вплив на ділові стосунки з Google. Водночас компанія не закриває двері для Bing як майбутньої опції.

Раніше повідомлялося, що співробітники Google були шоковані, коли дізналися в березні, що південнокорейський гігант споживчої електроніки Samsung розглядає можливість заміни Google на Bing від Microsoft як пошукової системи за замовчуванням на своїх пристроях. Цього року Bing отримав новий імпульс, коли перейняв функції чат-бота ChatGPT, що стрімко набирає популярності та працює під управлінням OpenAI.

Нагадаємо, за даними компанії Counterpoint Research, торік Samsung відвантажила 260 млн смартфонів, що складає приблизно п’яту частину від загальносвітового показника. Google є пошуковою системою за замовчуванням на смартфонах Samsung із моменту випуску першої моделі –  Galaxy S – у 2010 році.