Зазвичай, дешевші версії смартфонів мають більше вад за флагманські апарати. Окрім простіших характеристик, вони мають дешевші матеріали та загалом більше схильні до різного роду пошкоджень. Але бувають винятки, й щойно презентований Google Pixel 7a, здається, як раз серед таких.

Не дивлячись на використання пластику в зовнішньому оздобленні корпусу, Pixel 7a все одно має жорсткіше шасі, ніж Pixel 7 Pro. Й воно краще себе зарекомендувало у випробуваннях Зака Нелсона на YouTube-каналі JerryRigEverything, де блогер тестує можливості корпусів найцікавіших користувацьких пристроїв.

Заразом Pixel 7a пройшов ряд інших тестів пана Нелсона, у більшості з яких результати були доволі передбачуваними.

Тож, захисне скло дисплея Pixel 7a — це Gorilla Glass 3. Пошкрябати його можна як і на більшості інших смартфонів. З металевою рамкою чи пластиком позаду така ж сама ситуація. Тут можна лише зауважити легкість, з якою знімаються кнопки ввімкнення та регулювання гучності. Хоча навряд це сильно впливає на захист від води та пилу, який у цього смартфона заявлено за стандартом IP67.

Неприємним сюрпризом став сканер відбитків пальців, який у Pixel 7a приховано під дисплеєм. З двох спроб Заку не вдалося зареєструвати власний відбиток. З чим саме це пов’язано однозначно відповісти важко. Як і важко уявити, що в сучасних смартфонах топових виробників будуть проблеми з такою вже доволі звичайною складовою. Й хоча бували випадки програмних помилок на старті, виправлялися вони доволі швидко. Хочеться вірити, що це саме такий випадок, а не апаратна проблема з оптичним датчиком.

А от куди приємнішим сюрпризом став тест витривалості корпусу. Значно дорожчий Pixel 7 Pro міг отримати доволі сильні пошкодження під дією тиску на задню частину, що могло призвести до деформації корпусу й напевно залишало смартфон без захисту від води. А от середньобюджетний Pixel 7a значно краще впорався з таким випробуванням.

Також пан Нелсон розібрав піддослідний Pixel 7a та показав внутрішні складові нового гаджета, де обійшлося майже без сюрпризів.