У всесвіті Warhammer 40,000, на жаль, не дуже багато гарних ігор, а шутерів — і поготів. Великі сподівання покладалися на Darktide, але він вийшов у кращому випадку “непоганим”. Що ж, на нас чекає чергова спроба зробити якісний екшн у світі нескінченної галактичної війни: днями має вийти Warhammer 40,000: Boltgun, і розробник оприлюднив новий геймплейний трейлер.

Boltgun належить до категорії “олдскульних”, або ретро-шутерів — англійською вони ще називаються boomer shooter (шутер для бумерів). Це означає стилізацію “під 90-ті”, як у графіці, так і геймплеї: Warhammer 40,000: Boltgun виглядає як типовий пікселізований шутер епохи перших DOOM і Quake, і принаймні судячи з трейлера, гратися він має так само.

Останніми роками спостерігається справжній ренесанс цього піджанру шутерів, причому в ньому є справді чудові ігри — наприклад, Prodeus. Тому можна обережно сподіватися, що і з Boltgun нам може пощастити. Перевірити, чи справдилися сподівання, можна буде вже за кілька днів — реліз Warhammer 40,000: Boltgun запланований на 23 травня.