Ось лише нещодавно було представлено автомобіль Mercedes-Benz E-Class W214, а він вже починає збільшувати власну лінійку. Наприклад – за рахунок появи подовженої версії, що буде пропонуватись для китайського ринку.

Варто зазначити, що китайці полюбляють подовжені автомобілі й інколи вони готуються навіть на основі седанів середнього класу. Тому для бізнес-седана Mercedes-Benz E-Class поява подовженої версії виглядає цілком логічно: такий собі «лімузин» для директора середньої руки чи власника невеликої компанії. То що ж запропонує Mercedes-Benz E-Class L, аби привабити покупців?

Логічно, що такий автомобіль запропонує збільшення розмірів: загальна довжина сягає 5,09 м, колісну базу збільшено до 3,09 м – тобто, плюс 13-14 сантиметрів до кожного пункту. Цікаво, що подовження виконано не через збільшення розміру задніх дверей, а через зміну С-стійки: звернуть увагу на додаткове віконце та змінену форму даху. Також з’явились нові колісні диски та накладки на порогах.

А ще цікаві зміни відбулись у моторній лінійці. Подовжений автомобіль Mercedes-Benz E-Class наразі заявлений лише з 4-циліндровим 2-літровим бензиновим двигуном, але він буде доступних у двох варіаціях: «260-та» версія запропонує потужність 204 к.с., а «300-та» версія запропонує вже 258 к.с.

Виробництво такого автомобіля має стартувати на місцевих китайських заводах протягом кількох наступних місяців й це буде локальна модель для внутрішнього ринку. Проте цікаво – а чи хотіли б ви побачити таку розтягнуту «Е-шку» в Україні?