Штучний інтелект стане центральною темою на щорічній конференції розробників Google I/O в середу, оскільки компанія планує оголосити про низку оновлень генеративного ШІ, включаючи запуск великої мовної моделі загального користування (LLM). Про це повідомляє CNBC.

Компанія готується представити свою найновішу та найдосконалішу LLM – PaLM 2. Вона включає понад 100 мов і працює під внутрішньою кодовою назвою «Уніфікована мовна модель». Також модель містить широкий спектр тестів із кодування та математики, на творче письмо та аналіз.

На заході Google має намір зробити оголошення на тему того, як ШІ допомагає людям повністю розкрити свій потенціал, включаючи «генеративний досвід» для Bard і Пошуку. Досягнення компанії представить її гендиректор Сундар Пічаї.

Вперше Google оголосив про мовну модель PaLM у квітні минулого року. Цього березня компанія запустила API для PaLM разом із низкою корпоративних інструментів ШІ, покликаних допомагати компаніям генерувати текст, зображення, код, відео, аудіо та багато іншого на основі простих підказок природною мовою.

Минулого місяця Google також заявив, що його медичний LLM під назвою «Med-PaLM 2» може відповідати на питання медичного іспиту на рівні експерта-лікаря – він є точним у 85% випадків.

Водночас технологічний гігант планує поділитися досягненнями Bard і Search з «генеративним досвідом», зокрема використання Bard для кодування, математики та логіки, а також розширення на японську і корейську мови. Компанія працювала над серією більш потужних моделей Bard і запустила інструмент як експерименту на початку весни.

Також компанія працювала над мультимодальною версією під назвою «Multi-Bard». Вона використовує більший набір даних і вирішує складні математичні та кодувальні програми. Компанія також протестувала версії під назвою «Big Bard» і «Giant Bard».

Крім цього, Google планує розширити можливості свого «співробітника зі штучним інтелектом у робочому просторі», зокрема, обговорити створення шаблонів у таблицях і зображень у Slides і Meet. Додаткові оновлення включають приклади використання інструменту розпізнавання зображень Google Lens. Компанія продемонструє прогрес у «мультипошуку» для камери та голосу.

Нагадаємо, що Google намагається прискорити зростання в період загострення конкуренції в галузі штучного інтелекту. Нещодавно гігант об’єднав дві свої основні дослідницькі групи в підрозділ під назвою Google DeepMind, що має прискорити відповідні дослідження.