Компанія Google об’єднує два свої дослідницькі підрозділи, щоб прискорити власний прогрес у галузі штучного інтелекту. Про це пише The Wall Street Journal.

Йдеться про групи Brain і DeepMind, які тепер складатимуть одну команду Google DeepMind. Її очолюватиме співзасновник і генеральний директор DeepMind Деміс Хассабіс. А от Джефф Дін, який досі керував групою Brain, перейде на нову посаду головного наукового співробітника.

«Об’єднання всіх цих талантів в одну цілеспрямовану команду за підтримки обчислювальних ресурсів Google значно прискорить наш прогрес у галузі ШІ», – підкреслив гендиректор Google Сундар Пічаї.

Раніше цього місяця він висловлював очікування, що дві команди співпрацюватимуть частіше, відзначивши їхню попередню спільну роботу.

«Я очікую набагато більшої, сильнішої співпраці, тому що деякі з цих зусиль будуть більш обчислювально-інтенсивними, тому має сенс робити це в певному масштабі разом, – казав Сундар Пічаї. – Ми зможемо об’єднати зусилля найкращих».

Директор Стенфордської лабораторії штучного інтелекту Крістофер Меннінг вважає, що це злиття є драматичним зсувом у спільній роботі дослідників ШІ Google, враховуючи відмінності в культурі Brain і DeepMind.

«Стратегічно злиття здається розумним. Тактично, буде важко керувати організаційними та культурними змінами», – зауважив він.

Як відомо, зараз технологічні компанії наввипередки створюють все більші алгоритми ШІ. Програми продемонстрували багатообіцяюче виконання низки завдань, таких як узагальнення складних документів і ведення розмов, подібних до людських. Нещодавно повідомлялося, що OpenAI додає підтримку плагінів до ChatGPT – оновлення, яке значно розширює можливості чат-бота і вперше надає йому доступ до живих даних з інтернету.