Виробництво п’ятого, фінального сезону популярного серіалу Netflix «Дивні дива» / Stranger Things призупинено через страйк Гільдії сценаристів Америки. Творці серіалу Метт і Росс Даффер висловили свою підтримку страйку у Twitter, заявивши, що написання сценаріїв не зупиняється, коли починаються зйомки, тому виробництво буде неможливим, доки не буде досягнуто справедливої угоди.

Рішення братів Дафферів підтримати Гільдію сценаристів Америки має значну вагу, оскільки вони уклали угоду з Netflix для своєї продюсерської компанії Upside Down Pictures, яка включає нову екранізацію «Зошита смерті» / Death Note, п’єси «Дивні дива» та майбутній науково-фантастичний серіал «Боро» / The Boroughs.

Це не єдине шоу чи фільм, що зазнав затримок у виробництві через страйк. Втім деякі шоу відновили виробництво, наприклад, другі сезони «Андора», «Володаря перснів: Персні влади» та «Дім дракона», але без відповідних шоураннерів та сценаристів.

Затримка фінального сезону серіалу «Дивні дива» прикметна, оскільки це одне з найбільших шоу Netflix, якщо не найбільше, і має величезну кількість прихильників.